BannerFans.com
Media och Journalistik Blogg listad på Bloggtoppen.se VeggieToppen

"En blogg för oss som är öppna för ett alternativ till dagens konsumtionssamhälle"

fredag 23 juli 2010

Hur mycket kostar pengar?

Utanför ditt hus finns en bil. Datorn du sitter vid. Hemförsäkringen du tecknade. Allt har ett värde.
Den stenhårda utvecklingen har vattnat ur din personlighet. Du är inte längre en person. Du är en siffra, i bästa fall ett nummer. Vad kostar du och hur mycket tjänar vi på dig? Är du sjuk ofta? Är du dyr att underhålla?

Vi har helt andra värden. Katten som ligger och sover i fönstret. Den värmande känslan i bröstet när man är kär. Värmen som möter våra kinder en varm sommarkväll.

Har vi någonsin försökt värdera dessa känslor i en summa?

Pengar kostar enormt mycket. Även om detta kan låta komiskt så ska man sällan bortse från faktat att det idag läggs ner enorma summor pengar på att enbart hantera pengar.

Administration, hantering och skydd av pengar. Dyra kassaskåp. Meterbreda väggar och kostsam lagring.

För första gången i historien kommer det kunna bli omöjligt för en person att utan kostnad kunna äga pengar. Bankkort med årsavgifter, konton med tillval.

Pengar blir bara dyrare för varje dag som går. Alternativa värden som kärlek och trivsel är billigare än någonsin, men trots detta mycket svårare att nå.

Vems är felet och varför bygger vi inte upp världen kring dessa enkla principer? Hur mycket måste pengar kosta för att kostnaden ska överstiga nyttan?

Jag tycker den nivån redan är nådd..... (För minst 20 år sedan)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar