BannerFans.com
Media och Journalistik Blogg listad på Bloggtoppen.se VeggieToppen

"En blogg för oss som är öppna för ett alternativ till dagens konsumtionssamhälle"

söndag 8 december 2013

 

 Verklig frihet?


Vi är mindre fria än vi tror enligt psykologer, eftersom våra standarder sätts främst genom våra gener, och uppväxt.
När vi växer upp och blir så pass gamla att vi kan ta beslut för oss själva, är redan mallen skapad och vi kommer att agera utifrån den. När vi därmed pratar om folks fria vilja, ta ansvar för sina handlingar m.m. Så utgår vi ifrån mekanismer som har skapat deras uttrycksmall. 
Eftersom inget barn kan varken ta ansvar för sina gener eller sin uppväxt, så minimerar vi möjligheten till kritik mot andra människor. Det finns inga som är skyldiga till de brott de har begått, vilket gör bestraffning på alla nivåer överflödigt. 
Att ta bort fängelser till förmån för psykologkliniker, och även på ett tidigare plan i exempelvis skolan är idag ett måste. Sedan rikta hård kritik mot föräldrar och uppfostran, och låta samhället genom fristående framstående forskning ta beslut för individerna själva, genom att erbjuda utbildningssystem som ska prägla barnen i ett tidigt skede. 
Även erbjuda support för de som har dragit en nitlott i det genetiska lotteriet. Detta inställning måste delas av alla, och det är statens jobb att även lägga in denna vitala del i utbildningen, eftersom vi måste uppfostras med idéen om våra egna brister, och sätta en standard på uppväxten som delas av såväl skolan som hemmet man kommer hem till. 
Endast genom detta konsekventa arbetssätt, kan vi få en kultur fri från brott och obehag, samtidigt som fler kommer växa upp i en underbar värld full med möjligheter utan att döma ut några av alla potentiella individer som vi dagligen lever runtomkring.

2 kommentarer:

  1. Hej Emil! Jag har nu skummat igenom din blogg och funnit en rad intressanta inlägg. Jag är själv inne på tankar kring ett alternativt samhälle och blir mer och mer kritisk till det samhälle vi lever i. Jag skrev själv en liten plan för ett alternativt samhälle häromdagen, och läste även din idé. Vad jag är intresserad av är hur du har tänkt att implementera dessa idéer? Har du någon plan för hur du ska nå ut till människor (få människor att tänka om) och försöka skapa det här samhället? Jag har som sagt också en hel del tankar kring detta och tror inte att dagens samhälle är hållbart i längden. Det känns förlegat och nya alternativ behöver komma fram. Kontakta gärna mig på: sanne_osterberg@hotmail.com så att jag kan få veta mer om dina planer!

    SvaraRadera

  2. Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks

    SvaraRadera