BannerFans.com
Media och Journalistik Blogg listad på Bloggtoppen.se VeggieToppen

"En blogg för oss som är öppna för ett alternativ till dagens konsumtionssamhälle"

lördag 22 oktober 2011

Gaddafi är död.....äntligen?

"Gaddafi är död......Äntligen?"

Utländska stor-koncerner flockas kring landet idag. Vilka otroliga tillväxtmöjligheter.
Nya hus ska byggas, nya vattensystem organiseras, förstörda saker ska repareras & olja ska pumpas.

När man ser detta otroliga mediaupplopp där allt från fredsaktivister till barnfamiljer sitter och klappar händerna i extas medan hetsjakten avslutas i blodbad, är det svårt att se logiken.

"Att fred egentligen bara är en vision, som vi kan skrika ut på gatan under demonstrationer, men att riktig fred krigar vi fram."


Dels fick aldrig Gaddafi tillfälle att stå till svars för alla sina hemska handlingar. Inte höra besvikelsen från de människor som förlorat sina familjer, inte få tid att tänka igenom och inse alla dumheter han gjort mot sitt folk och andra.

Precis som Irak-kriget sas det att detta är för allas bästa. Jag har svårt att se det i allt detta.
Usa & Eu är pengarmaskiner som aldrig skulle göra någonting som inte var av vinstintresse. Pengar är makt och makt är dessa stormakters största önskan.
Detta vet de flesta. Ingen lägger flera miljarder kronor på något utan att få ett öre tillbaka. Skulle Västvärlden vara så generös idag, så skulle fattigdomen i världen inte var så här hög som vi ser nu. Så något bakomliggande finns antagligen.

Missförstå mig inte. Jämfört med en del konspirationsteorier som flödar på internet, så kritiserar jag i allra högsta grad Gaddafis lämplighet på posten. Trots att Libyen var ett av Afrikas rikaste länder, hade helt klart ex-diktatorn gjort sitt i landet.
Jag inklusive många andra stödjer demokrati, och Gaddafi hade gjort bäst att kliva ner från tronen i ett mycket tidigare skede.

"Utländska stor-koncerner flockas kring landet idag. Vilka otroliga tillväxtmöjligheter.
Nya hus ska byggas, nya vattensystem organiseras, förstörda saker ska repareras & olja ska pumpas."


Dock kan man undra varför Nato & Usa hade sånt enormt intresse i att hjälpa det lybiska folket, medan man vänder Elfenbenskusten (som har en liknande situation) ryggen helt.

Man kan undra varför alla de företag som nu krigar om att få vara med och bygga upp landet Lybien, inte är lybiska företag, utan västländska stor-koncerner.

Man kan även fråga sig varför västerländs media är så snabba på att hylla det här "demokratiska" kriget, när man för övrigt skiter i allt som har med etik & moral att göra.

Man kan överhuvudtaget ifrågasätta om krig är en industri som är lönsam?

Plötsligt kändes det hela mer logiskt än innan.

Efterspelen finns det ingen som helst skönhet i. Att kriga fram demokrati & fred har blivit ett nytt fenomen i vår tid.

Jag frågar mig yttligare en gång. Vad lär vi egentligen våra barn gällande konflikt-hantering i framtiden?

Att fred egentligen bara är en vision, som vi kan skrika ut på gatan under demonstrationer, men att riktig fred krigar vi fram. Vi avrättar och vi mördar brutalt, till den grad att de skyldiga inte ens behöver stå för sina egna handlingar.

"Dock kan man undra varför Nato & Usa hade sånt enormt intresse i att hjälpa det lybiska folket, medan man vänder Elfenbenskusten (som har en liknande situation) ryggen helt."

Så jag frågar mig:

Vem tar fighten & krigar mot USA & EU där företagseliten har större inflytande än de självaste folkvalda politikerna i landet?

För det är väl inte demokrati, eller?

Jo en liten grupp tappra människor som sover i tält och protesterar mot missnöjet som sprider ut sig. De har fått sin lilla scen-tid i media nu, men tiden drar ut och rapporteringen upphör efter ett tag. Då blir dessa helt osynliga för omvärlden.

Så kan vi gå upp på måndag morgon, borsta tänderna och låtsas som ingenting har hänt.
Så man undrar ju. Vem bestämmer vad som är demokrati och inte?

Jo gott folk. Det bestäms precis så här!

1 kommentar:


  1. Do you need Finance? Are you looking for Finance? Are you looking for finance to enlarge your business? We help individuals and companies to obtain finance for business expanding and to setup a new business ranging any amount. Get finance at affordable interest rate of 3%, Do you need this finance for business and to clear your bills? Then send us an email now for more information contact us now via (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Thanks

    SvaraRadera